Thursday, February 27, 2014

Дали знаеше дека...

Share & Comment

  • Единствената планета која се врти во иста насока со стрелките на часовникот е Венера.
  • Единственото животно кое има четири колена и не може да скока е слонот.
  • Жените трепкаат два пати повеќе од мажите.
  • Големината на очите во текот на целиот живот не се менува.
  • Далматинците се раѓаат без дамки на телото.
  • Сината боја предизвикува испуштање на смирувачки хормони.
  • Потта на нилските коњи поцрвенува кога се вознемирени.
  • Големите кенгури скокаат повеќе од десет метри.
  • Невозможно е човек да го лизне лактот.
  • Со секое кивнување умираат неколку мозочни клетки.
Tags:

Автор:

Ние сме блогери од прва година. Блогот е направен за целите на конкурсот „Кажи Нешто“.

0 коментари:

Post a Comment

 
Copyright © ONLINE ЖИВОТ | Designed by Templateism.com