Sunday, April 13, 2014

НАЈСТАРА ОПТИЧКА ИЛУЗИЈА: Дознајте каква личност сте

Share & Comment

Ова е најстара оптичка илузија според која можете да дознаете каква личност сте. На цртежот се нацртани истовремено и старица и млада девојка, но не можете да ги видите и двете. Според онаа која прва ќе ја здогледате можете да заклучите во која група на личности спаѓате.


Девојка

Доколку прво ја здогледавте девојката на цртежот вие сте ведра личност со детски дух и позитивен поглед кон светот.

Старица

Доколку пак, прво ја здогледавте старицата сте песимисти и внимателни во секој поглед. Имате стар дух и постари сваќања за работите, и сте склони кон скептицизам.


Вашите резултати пишете ги во коментар. Дали прво ја видовте девојката или старицата?


Tags: , ,

Автор:

Ние сме блогери од прва година. Блогот е направен за целите на конкурсот „Кажи Нешто“.

0 коментари:

Post a Comment

 
Copyright © ONLINE ЖИВОТ | Designed by Templateism.com