Monday, March 24, 2014

ОНЛАЈН КУРС: Научи да програмираш

Share & Comment
  Најсложениот дел од информатичката технологија е програмирањето. За еден човек да се нарече програмер, потребно е да знае да комуницира со компјутерот. Code Academy е курс кој може да се користи кај почетници, но и кај личности кои имаат било какво искуство со програмирање.


  Имате можност за изучување на повеќе виши програмски јазици, меѓу кои и Java, jQuery, Ruby, Pithon, PHP како и HTML и CSS со помош на кои можете да креирате веб-страни.
  За да започнете, потребно е кликнете тука и да ги следите почетните инструкции со цел да докажете дека сте човек и дека имате основно разбирање на англискиот јазик. Откако ќе го завршите сето тоа, и ќе се регистрирате, можете да изберете еден од вишите програмски јазици и да започнете со изучување.
Tags:

Автор:

Ние сме блогери од прва година. Блогот е направен за целите на конкурсот „Кажи Нешто“.

0 коментари:

Post a Comment

 
Copyright © ONLINE ЖИВОТ | Designed by Templateism.com