Sunday, April 6, 2014

20 години од смртта на Курт Кобејн

Share & Comment

Некои бендови прават музика, а други ја дефинираат музиката. Тоа е случај со Нирвана, и главниот вокал Курт Кобејн.

Иако поминаа 20 години од немилиот настан - самоубиството на Курт Кобејн, нивната музика останува вечно.


На 5 април 1994 година, Курт Кобејн се самоуби, оставајќи писмо за збогување. Во писмото ја споменува неговата ќерка како најубавото нешто што му се случило во животот. Опишува како ја гледа неа, и се препознава себеси, личност полна со ентузијазам и доверба во светот. Наведува дека сака таа да биде се што тој не бил. Погледнете го овој краток прилог во чест 20 години од неговата смрт, и преслушајте го неговиот најголем хит „Smells like teen spirit“.Tags: ,

Автор:

Ние сме блогери од прва година. Блогот е направен за целите на конкурсот „Кажи Нешто“.

0 коментари:

Post a Comment

 
Copyright © ONLINE ЖИВОТ | Designed by Templateism.com