Monday, March 31, 2014

9 работи кои ментално силните личности не ги прават

Share & Comment
Ментално силните луѓе имаат голема самоконтрола, управуваат со своите чуства, мисли, навики, и на тој начин успеваат. Еве неколку од работите кои ментално силните личности не ги прават.  1. Не се предаваат после првиот неуспех, туку го гледаат како прилика да се подобрат.
  2. Не ги повторуваат старите грешки, туку учат од грешките.
  3. Не се плашат од промени.
  4. Не губат време за самосожалување.
  5. Не чуствуваат дека светот им должи нешто, туку чекаат прилика за да се докажат.
  6. Не очекуваат моментални резултати, туку чекаат.
  7. Не љубоморат на успехот на другите, туку го ценат нивниот успех.
  8. Не се плашат од самотијата, ја гледаат тишината како прилика за размислување.
  9. Не губат енергија на работи кои не можат да ги контролираат, туку сваќаат дека понекогаш единственото нешто што го контролираат е нивното однесување.
Ако се препознавте во некои навики од листата, тогаш спаѓате во групата на ментално силни личности. Доколку не, време е нешто да смените, бидејќи ништо не е толку важно за една личност како самоконтролата.
Tags: ,

Автор:

Ние сме блогери од прва година. Блогот е направен за целите на конкурсот „Кажи Нешто“.

0 коментари:

Post a Comment

 
Copyright © ONLINE ЖИВОТ | Designed by Templateism.com