Thursday, March 6, 2014

ПРЕДЛОГ АНИМИРАН ФИЛМ: Frozen

Share & Comment
    "Frozen" е американски анимиран филм кој е создаден по книгата на Ханс Кристијан Андерсен - "Снежната кралица". Тој е една снежна бајка во кој е прикажана љубовта помеѓу две сестри и ќе ве натера да поветувате и во невозможното.
    Во филмот се раскажува за принцезата Елса која подоцна станува кралица на Арендел. Таа има неверојатна моќ. Има способност се што ќе допре да го замрзне во истиот момент.                                                                                                                                                          

     Реќија: Крис Бак
     Гласови: Кристина Бел, Идина Мензел, Џонатан Гроф, Џош Гед, Сантино Фонтана
     Времетраење: 102 минути
     Јазик: Англиски
     Жанр: Анимација, авантура
     Премиера: 23 ноември, 2013


     Погледнете го трејлерот.

Tags: ,

Автор:

Ние сме блогери од прва година. Блогот е направен за целите на конкурсот „Кажи Нешто“.

0 коментари:

Post a Comment

 
Copyright © ONLINE ЖИВОТ | Designed by Templateism.com