Friday, February 28, 2014

ГАТАНКА: Најтешката до сега

Share & Comment
Ви ја претставуваме една од најтешките гатанки во светот на гатанките. Навидум е лесна, но вие преценете го тоа.
Еве ја загатката:

Што е тоа што е поголемо и од Бог,
Позлобно и од самиот Ѓавол?
Сиромашните го имаат во изобилство,
А на богатите не им треба?
Ако го јадеш ќе умреш.

Што е тоа?
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                             |
                                                                           
Одговорот е:  НИШТО
Tags:

Автор:

Ние сме блогери од прва година. Блогот е направен за целите на конкурсот „Кажи Нешто“.

0 коментари:

Post a Comment

 
Copyright © ONLINE ЖИВОТ | Designed by Templateism.com