Friday, February 28, 2014

КОШАРКА: Дерик Роуз се враќа

Share & Comment

                                      НБА

Том Тибодо ( клупски тренер на Чикаго „Булс“ ) - вели дека нивниот најдобар играч Дерик Роуз тренира опоравувајќи се од повредата на коленото.“Работите всушност се тие. Се движи и трча, меѓутоа и ќе може да тренира“ - вели Тибодо.

Од повредата на лигаментите на левото колено од плеј-оф сегментот на сезоната 2011/2012  Роуз одмараше во теког на целата претходна натпреварувачка кампања.

Минатиот октомври повторно настапуваше за „Биковите“, но, за негова несреќа се ги повреди своето десно колено.

„Ќе одмара и оваа натпреварувачка кампања, тоа е потребно. Мислам дека мора да оди полека.  Ако мисли дека треба да тренира може да го стори тоа, меѓутоа опоравувањето сега засега му оди навистина одлично.“ - рече Тибодо.


Tags:

Автор:

Ние сме блогери од прва година. Блогот е направен за целите на конкурсот „Кажи Нешто“.

0 коментари:

Post a Comment

 
Copyright © ONLINE ЖИВОТ | Designed by Templateism.com