Thursday, April 3, 2014

20 интересни одговори на школски тестови

Share & Comment
Во училиште ние учениците секојдневно решаваме тестови за да го искажеме своето знаење. Секој се труди да го даде најдоброто од себе, да го напише точниот одговор и да ја добие секако најпосакуваната 5ка. Покрај точните одговори, има и такви кои не смееме да ги занемариме. Неколку од нив ни се прикажани во 20те слики подолу.

1.
Задача: Пронајди го х.
Одговор: Еве го.

2. 
Прашање: Накратко објасни што е тврда вода.
Одговор: Мраз.

3. 
Задача: Реши ја равенката.

4. 
Прашање: Што завршило во 1896?
Одговор: 1995.

5. 
Прашање: Каде била потпишана Американската декларација за независност?
Одговор: На средината.

6. 
Прашање: Која е најголемата сила на земјата?
Одговор: Љубовта.

7. 
Прашање: Што му се случува на момче за време на пубертетот?
Одговор: Тој му вели чао на неговото детство и влегува во светот на возрасните.

8. 
Задача: Именувај го четириаголникот.
Одговор: Боб, Сем, Федисон, Кејт, Хари.

9. 
Прашање: Дали маж може сеуште да репродуцира со само еден тестис?
Одговор: Не, тоа не им е привлечно на девојките.

10. 
Прашање: Која е највисоката фрекфенција на звукот која човекот може да ја слушне?
Одговор: Мараја Кери.

11. 
Прашање: Тениите се хермафродити. Што се мисли под поимот "хермафродит"?
Одговор: Лејди Гага.

12. 
Прашање: За да претвориш од центиметри во метри ти ..?
Одговор: Се одстранува центи.

13. 
Причина: Тони вежба да свири на пиано по 20 минути секој ден.
Последица: Тој е голема бубалица.

14. 
Прашање: Како ја нарекуваме науката која се занимава со изучување на класификација на живите организми?
Одговор: Расизам.

15. 
Прашање: Во која фаза хромозомите се подредуваат во средината на клетката?
Одговор: Тајна е.

16. 
Прашање: Првите клетки веројатно биле...?
Одговор: Осамени.

17. 
Задача: Напиши пример за ризик.
Одговор: Ова.

18.
Задача: Нацртај слика како ќе изгледаш за 100 години. За 100 години јас ќе сум ____ години.

19. 
Задача: Миранда не може д види ништо кога погледне низ нејзиниот микроскоп.
Наведи една причина зошто не може.
Одговор: Слепа е.

20. 
Задача: Прошири ја равенката.


Tags: ,

Автор:

Ние сме блогери од прва година. Блогот е направен за целите на конкурсот „Кажи Нешто“.

0 коментари:

Post a Comment

 
Copyright © ONLINE ЖИВОТ | Designed by Templateism.com